Current Affairs One liners (April)-II

23 Apr 2017,

  1. The Indian software engineer has won first prize in Unite Ideas #UNGAViz Textual Analysis and Visualisation Challenge
    Ans - Abdulqadir Rashik

  2.  Which state to have India’s first privately-run railway station?
    Ans - Madhya Pradesh

  3. Pana Sankranti is a famous festival of which state ?
    Ans - Odisha

  4. The theme of the 2017 World Hemophilia Day (WHD)
    Ans - Hear their voices

  5. Who has won the 2017 Men’s singles Singapore Open Badminton tournament?
    Ans - Sai Praneeth Bhamidipati

  6. The first Indian state to launch a special awareness drive to ensure that transgenders in the state register as voters
    Ans - Maharastra 

  7. Who has been honoured with the Dr. Paduru Gururaja Bhat Memorial Award 2017?
    Ans - A V Narasimha Murthy

  8. Which Indian institute will start ‘Vastu Shastra’ classes for architecture students?
    Ans - IIT Kharagpur

  9. Which country is hosting the 3rd Edition of Global Exhibition on Services (GES – 2017)?
    Ans - India 

  10. Who has been bestowed with the 6th edition of MS Swaminathan award?
    Ans - R R Hanchinal

  11. Which country to host the 14th edition of United Nations International Day of Vesak – 2017?
    Ans - Srilanka 

  12. Which bank has become the India’s most-valued Public Sector Unit (PSU) in terms of market valuation?
    Ans - State Bank of India

  13. India’s first visually impaired runner to compete the historic Boston Marathon
    Ans - Sagar Baheti

  14. The Civil Services Day (CSD) is celebrated on which day in India?
    Ans - April 21

  15. The National Safety Council (NSC) is headquartede at ________
    Ans - Mumbai

  16. India’s rank in 2017 A.T. Kearney Foreign Direct Investment (FDI) Confidence Index
    Ans - 8th

  17. Who is the new MD and CEO of the LIC Housing Finance?
    Ans - Vinay Sah

  18. World’s first airline to adopt new satellite-based airplane tracking system
    Ans - Malaysia Airlines

  19. Who has been named for the prestigious Raj Kapoor Lifetime Achievement (LTA) award?
    Ans - Saira Banu

  20. Which country will host 2017 BRICS Film Festival?
    Ans - China

Did you like this article ? Let us know! You may also like –
The NABARD (Amendmen

Government Schemes (

Current Affairs One

Current Affairs One